Tactiele ontruimingsplattegronden

Tactiele ontruimingsplattegronden

Door de samenwerking tussen Dijkoraad Viavesta en Dedicon biedt Dijkoraad Viavesta nu ook tactiele ontruimingsplattegronden aan.

Traditionele ontruimingsplattegronden zijn niet voor iedereen toegankelijk. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een visuele beperking. Hoe vinden zij de juiste weg bij calamiteiten? Dedicon produceert op basis van Universal Design een voelbare ontruimingsplattegrond die geschikt is voor iedereen. Samen met de TU Delft, TU Eindhoven en expertisecentra Visio en Bartimeus werkt Dedicon aan de ontwikkeling van innovatieve producten.

Waarom Tactiele ontruimingsplattegronden?

In Nederland vinden we dat iedereen gelijke rechten heeft en dat iedereen ook gelijke kansen moet krijgen om volwaardig mee te kunnen doen in onze maatschappij. Dat is ook verwoord in het VN-verdrag voor mensen met een handicap dat in 2016 is geratificeerd. Het verdrag schept verplichtingen en biedt kansen voor bedrijven, organisaties, rijksoverheid en gemeenten om nieuwe producten in de markt te zetten die passen in een inclusieve samenleving.

Specificaties:

De ontruimingsplattegronden voldoen aan NEN 8112, NEN 1414  en ISO 7010 als basis.

De tactiele ontruimingsplattegronden  worden in 2,5D geprint en zijn voorzien van o.a. :

  • een legenda in tekst en braille
  • een  vereenvoudigde lay-out
  • voelbare lijnen
  • hoog contrast
  • en een  groot leesbaar lettertype.
  • Daarnaast kan audio worden toegevoegd met extra informatie, instructies of een welkomstboodschap. Deze audio is beschikbaar via een QR-code.

De ontruimingsplattegrond wordt geprint op een aluminium plaat (A3 formaat) met afgeronde hoeken en wordt geleverd inclusief een wandhouder en bevestigingsmateriaal. Dankzij de mooie materialen en hoogwaardige uitstraling zijn tactiele ontruimingsplattegronden geschikt om te plaatsen bij de entree van uw gebouw.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 

Links: SIlvia Keijser, Senior specialist Toegankelijke Informatie Dedicon. Rechts: Edgar Overmeen, Directeur Dijkoraad Viavesta.

 

 

2018-11-08T13:59:43+00:00