Viavesta, de naam zegt het eigenlijk al.

Viavesta, de naam zegt het eigenlijk al.

Er wordt ons met enige regelmaat gevraagd waar de naam Viavesta vandaan komt. Hier zit een uiteraard een gedachte achter.

Viavesta is niet zo maar een naam, het is een goed doordachte keuze. Ons bedrijf is vernoemd naar de Romeinse Godin Vesta. Godin van het vuur en huis-en-haard. “Het gaat om: vuur in dienst van de mensheid, máár onder controle. Als Vesta iets beloofde, kwam ze die afspraken na. Dat sluit naadloos aan bij onze normen en waarden.”

De Godin Vesta is met name bekend van de Tempel van Vesta, die nog steeds te bewonderen is in het Forum Romanum in Rome. In de Tempel van Vesta brandde het eeuwige en heilige vuur welke bewaakt werd door de Vestaalse maagden. In de tempel van Vesta werd ook het Palladium bewaard. Volgens de Romeinse mythologie hing de veiligheid van de stad af van de zorgvuldige bewaring van het beeld.

“Vuur is belangrijk, mits onder controle. En dat is waar wij dagelijks mee te maken hebben, dat is het werk wat wij doen. Op de manier van Vesta: via vesta dus. Vandaar onze naam: Dijkoraad Viavesta.

 

 

2019-01-30T08:41:31+00:00