Dijkoraad Viavesta ontwikkelt inspectie-app

Dijkoraad Viavesta ontwikkelt inspectie-app

Dijkoraad Viavesta presenteert:
VIA. De Viavesta Inspectie App. 

Inspecteren zonder papieren tekeningen? Een inspectierapport genereren in een handomdraai?

Het kan met de door brandveiligheidsadviesbureau Dijkoraad Viavesta in eigen beheer ontwikkelde inspectie-app.
Er zijn talloze digitale inspectiemodules. De meesten werken prima, maar missen altijd wel wat specifieke handigheidjes en mogelijkheden waardoor het net niet is wat het zou moeten zijn. Dijkoraad Viavesta ondervond dit ook en besloot het heft in eigen handen te nemen en zelf een app te ontwikkelen dat naadloos aansluit op de gebruikswensen. Mede door de tijdelijke ruimte die beschikbaar kwam tijdens de corona lockdown besloot het bedrijf haar eigen inspecteurs nauw te betrekken bij de ontwikkeling ervan. Het development en programmeerwerk werd uitbesteed.
Het eindresultaat is verbluffend. De app zorgt voor een aanzienlijke verkorting van de inspectietijd en het genereren van een inspectierapport is slechts een kwestie van een paar drukken op het toetsenbord.

Hoe werkt het?
Als een brandveiligheidsinspecteur tijdens een inspectie een gebrek constateert maakt hij er met zijn tablet of smartphone een foto van. Op zijn tablet geeft hij op de tekening de locatie aan, waarna er een keuzescherm tevoorschijn komt waar de inspecteur het soort gebrek kan selecteren uit een lijst met alle voorkomende brandveiligheidsgebreken. De gemaakte foto wordt gekoppeld aan de locatie op de tekening. Na de inspectie worden de gegevens naar een server gedownload en kunnen de gegevens één op één worden ingelezen in een rapportgenerator, waarna de bevindingen op verschillende manieren kunnen worden uitgedraaid. Elk type gebrek is vooraf opgenomen in een database waaraan standaard oplossingen zijn gekoppeld en de bijbehorende kostenindicaties zijn opgenomen. Hierdoor kan een uitgebreid rapport met tekeningen, geconstateerde gebreken, uit te voeren herstelwerkzaamheden, werkomschrijvingen en kostenramingen eenvoudig worden gegenereerd.

Meer weten over onze inspectie-app? Laat het ons weten.

 

2020-08-04T14:29:05+00:00