Loading...
Gelijkwaardigheid 2018-02-22T15:10:11+00:00

Gelijkwaardigheid

Of u een nieuw gebouw realiseert of een bestaand gebouw in gebruik heeft, het gebouw moet te allen tijde voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften die het Bouwbesluit 2012 stelt. Wanneer het gebouw niet direct aan de voorschriften van het Bouwbesluit (prestatie-eisen) kan voldoen, is het mogelijk om een beroep te doen op gelijkwaardigheid. Er moet dan worden aangetoond dat het gebouw de beoogde veiligheid biedt, zoals deze in de functionele eisen van het Bouwbesluit wordt omschreven.

Gelijkwaardige veiligheid kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de volgende situaties:

• Gebouwen met grote brandcompartimenten.

• Bij langere vluchtafstanden en langere ontruimingstijden in hoge ruimten.

• Gebruik van rook- en warmteafvoer installaties.

• Bij het toepassen van atria.

Onze ervaren adviseurs helpen u graag bij het opstellen en realiseren van een gelijkwaardige oplossing. Ook kan Dijkoraad Viavesta worden ingezet bij overleg met de overheid (brandweer) en voor het opstellen en afstemmen van uitgangspunten van een gelijkwaardige oplossing.

SUBMENU

TWITTER

'Er is weinig aandacht voor de brandrisico’s ten aanzien van het behoud van monumenten'.
https://t.co/S5vAdYfg0Z

Ons kantoor is vanaf Goede Vrijdag t/m 2e Paasdag gesloten. Voor dringende zaken zijn wij bereikbaar per telefoon of e-mail.
https://t.co/tacNbokbJI

Wij wensen u alvast prettige Paasdagen.

Verwoestende brand Notre-Dame in Parijs: hoe brandveilig zijn onze kerken?: Met ongeloof en ontsteltenis werden de beelden van een brandende Notre- Dame in de Franse hoofdstad maandagavond bekeken. Ook in kerkenland, waar het volgens Marco Heemskerk,… https://t.co/c3FkKE8HnV

Advies nodig op het gebied van brandveiligheid bij monumenten?

Voor ons dagelijks werk.

https://t.co/36qU5AVNut